Woodland Park Zoo, Seattle (USA)

16 November 2018/ Geschreven door Simone

Blog: Woodland Park Zoo, Seattle (USA)

Omdat mijn man wel eens naar het buitenland moet voor het werk hebben wij wel eens het geluk om mee te gaan! Met Seattle was dit ook het geval (zijn wij niet bofkontjes!)

Maar omdat hij dan overdag werkt probeer ik met de meiden toch wel leuke dingen te doen. Omdat het openbaar vervoer zo geweldig is in Seattle was het ook makkelijk om bezienswaardigheden te gaan bezoeken. Een daar van was Woodland Park Zoo. Om te beginnen is het park heel makkelijk te bereiken met de bus! De bushalte is zo goed als voor de deur van de west ingang. 

Net als heel veel dierentuinen is dit park ook verdeeld in “zones”. Per zone heb je allerlei dieren die je kan gaan bekijken. En met een makkelijk te volgen route (de main loop) kom je langs alle verblijven.

Heel veel dieren

We waren nog maar net binnen en de meiden zagen al meteen de Humboldt pinguïns. Ze waren er niet weg te slaan!  En het leuke is is dat je deze schattige diertjes ook nog eens mag voeren. Maar omdat er nog veel meer dieren te zien waren wilden ze toch, uiteindelijk, verder. We hebben verschillende apen en katachtige gezien. Maar ook flamingo’s, zebra’s, olifanten, giraffen, neushoorns, wrattenzwijnen, stokstaartje en verschillende vogels. En dan heb ik ze nog niet eens allemaal opgenoemd want er zijn meer dan 1000 dieren!

Wat mij ook opviel is dat alles ruim en natuurlijk opgezet was en dat de dieren ook voldoende ruimte hadden om vrij rond te kunnen lopen, dit geeft me toch wel een fijn gevoel.

Gluten- en lactosevrij eten

Wat voor  mij heel belangrijk was is dat ik mijn eigen gluten- en lactosevrije eten mee naar binnen mocht nemen. Hier deden ze helemaal niet moeilijk over. En omdat er voldoende gelegenheden waren om te rusten kon, ook ik, goed en lekker eten.

Einde van de dag

En natuurlijk kon ons bezoek aan deze dierentuin niet eindigen zonder een bezoekje aan de gift shop. Hier had je keuze over heel veel leuke souvenirs, de meiden hadden allebei een hele leuke knuffel uitgezocht. We hebben uiteindelijk zo’n 5 uur doorgebracht in deze dierentuin en gezien de prijs van de toegangskaartjes is het het waard.

Echt een aanrader dus!

Tip: Met de Seattle City Pass krijg je 42% (of meer) korting op de top 5 van beste attracties.

Tip: Met je bus- of Orca kaartje krijg je $2,- korting op je entreekaartje.

Tip: Ga lekker betijds, dan is het nog rustig en kan je de dieren goed fotograferen!

Tip: er zijn verschillende events over het jaar verdeeld. Altijd leuk om mee te maken.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de site van Woodland Park Zoo. Of wil je alvast de plattegrond zien, klik dan hier.

Liefs Simone


Nog meer Travel Blogs