4 Augustus 2020/Geschreven door Simone
Recept: Vanille Wafels
Wanneer ik aan wafels denk dan moet ik altijd aan onze tripjes naar Antwerpen denken. Wanneer ik dan langs zo’n zaakje liep dan kon ik de geur gewoon niet weer staan en dan kocht ik natuurlijk wel iets!
Nu ik glutenvrij moet eten vallen sommige dingen natuurlijk weg. Niet de tripjes naar Antwerpen (die maken we evengoed wel) maar wel het kopen ven eten van die lekkere wafels.
Je kan hier wel wafels kopen die glutenvrij zijn maar ze zijn toch niet hetzelfde. Zo ie zo zijn ze een stuk kleiner maar vaak ook behoorlijk droog. Hierdoor koop ik ze dus ook bijna niet meer.
Maar ik hoef natuurlijk geen glutenvrije wafels te kopen om ze te kunnen eten, ik maak ze gewoon lekker zelf! En na veel testen heb ik nu lekkere wafels gevonden die ik graag met jullie wil delen.
Tip: Je kan deze wafels gewoon invriezen. Dan heb je nog wat voor later!
Vanille Wafels
Aantal: +/- 15 stuks
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 – 45 minuten
Ingrediënten:
- 350 gr Zelfrijzend meel
- 500 ml (lactosevrije) Melk
- 15 gr Kokosbloesemsuiker
- 3 Eieren
- 2 el Vanille Aroma
- snufje Zout
- scheutje Olijfolie
Benodigdheden:
- Mengkom
- Garde
- Wafelijzer
- Vork
- Diepe lepel (juslepel)
Bereidingswijze:
- Meng alle droge ingrediënten in de mengkom samen.
- Voeg daar toe, een voor een, de eieren. Daarna de melk, de vanille aroma en de olie. Meng het nu goed door elkaar.
- Wanneer je alles goed gemengd hebt, kan je met een diepe lepel (ik gebruik een jus lepel) de beslag in het wafelijzer gieten.
- Sluit het ijzer en bak de wafels goudbruin.
- Om je vingers niet te verbranden kan je een vork gebruiken om de wafels uit het apparaat te halen.
Eet smakelijk!
Liefs Simone
Deze recepten zijn ook leuk!
Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen! |