De Efteling: Waar Sprookjes Tijdloos Leven

23 Februari 2019/ Geschreven door Simone

De Efteling: Waar Sprookjes Tijdloos Leven

De laatste keer dat ik naar de Efteling was geweest was in mijn tienertijd (inmiddels aardig wat jaartjes gelden).

Dus het werd echt wel weer eens tijd!

Via een aanbieding hadden we een heel leuk en voordelig arrangement, online, geboekt. Een huisje in Bosrijk met, voor de gehele verblijfsduur, toegangskaartjes tot het park.

De reden waarom wij kozen voor een huisje in Bosrijk was om meerdere redenen:

  • We wilde meerdere dagen weg.
  • We hebben een hond die mee ging.
  • We wilde niet al te ver van het park vandaan verblijven.
Bosrijk

Bij aankomst in Bosrijk merk je meteen waarom het ook zo heet, wat een mooie natuurlijk (bosrijke) omgeving! De huisjes kan je voor diverse groottes boeken en verschillend daarom ook qua stijl. Wij hadden een huisje voor 4 personen in een mooi klein hofje. Wanneer je binnen komt wordt je al verwelkomt in de Efteling magie! Er liggen tasjes voor je klaar met huishoudelijke benodigdheden maar ook met koffie en thee. Voor de kinderen (en stiekem ook voor de volwassenen) hangen er slaapmutjes klaar voor wanneer Klaas Vaak op bezoek komt (of jij naar hem gaat).

De woning is ruim opgezet met een fijne buitenruimte. Prima schoon en voorzien van alle moderne benodigdheden.

Wat wij fijn vonden was dat ons huisje een beetje aan het einde van het park lag. Hierdoor wisten wij dat, wanneer Sophie zou gaan blaffen, de buren er niet echt last van zouden hebben.

Het Park ligt op ongeveer 15 minuten lopen van Bosrijk. Maar voor degene die hun energie nog willen besparen kan je natuurlijk ook gewoon het treintje pakken dat iedere 20 minuten rijdt.

Efteling

Omdat wij niet echt van die achtbaan gasten zijn waren er al een aantal attracties die op onze nee-lijst stonden. Verder wilde we ze allemaal proberen!

Als een van de eerste attracties zijn we naar het Sprookjesbos gegaan. Hier ontmoet je alle favoriete sprookjes figuren zoals: Roodkapje, Hans en Grietje, de Trollenkoning, de Sprookjesboom en nog veel meer.

Droomvlucht was een attractie die ik me vaag kon herinneren van vroeger maar waarvan ik me niet echt meer wist te herinneren hoe het ging… dus gewoon doen! Echt schitterend om te zien en beleven. De verassing die je boven krijgt was even schrikken maar wel gaaf! Hoewel… ik geloof dat onze meiden het iets minder vonden, haha.

Symbolica is een van de nieuwere attracties dus deze was ook onbekend voor mij. Omdat we redelijk vroeg waren viel de wachttijd gelukkig mee. Eenmaal binnen wordt je volledig meegenomen in de magische wereld die fantasie heet. Omdat de attracties meerdere routes bevat is het echt een aanrader om ze alle drie te doen. Hebben wij in ieder geval wel gedaan! Symbolica werd uiteindelijk de favoriete attractie van onze meiden!

De oudere attracties zoals Fata Morgana, Monorail, Pagode, Kinderspoor en zelfs “prullenbak” Holle Bolle Gijs waren zo oubollig dat ze gewoon geweldig waren om te doen en echt weer even een kind werd.

Een poging om Spookslot te doen werd vroegtijdig afgekapt omdat Lisanne (de jongste) echt niet naar binnen durfde… Is ook niet erg.

Wat wij heel fijn vonden is dat we gewoon, de middag, naar huis konden om te eten en Sophie uit te laten. ‘s Middags gingen we dan gewoon weer terug naar het park.

Je kan de Efteling in een dag doen maar wij vonden het fijner om er meerder dagen te zijn!

Tip: doe de populaire attracties als eerst, dit scheelt in de wachtrij staan.

Tip: wanneer is in een Efteling accommodatie verblijft kun je iets eerder het park in. Sommige attracties zijn namelijk eerder open.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de site van de Efteling.

Liefs Simone


Nog meer Travel Blogs