Sint Maarten en Corona

05 November 2021/ Geschreven door Simone

Blog: Sint Maarten en Corona

11 November is de dag dat mijn lichtje, dat mijn lichtje. 11 November is de dag dat mijn lichtje branden mag.

Wie kent dit liedje nu niet? Dit is, voor mij, toch wel HET Sint Maartenliedje. Hoewel er inmiddels veel verschillende liedjes zijn (al dan niet lang, kort, netjes of niet), ik vind deze het leukst!

Binnenkort is het weer zover: de kinderen gaan dan weer, met hun mooi versierde lampions, langs de deuren om zoveel mogelijk snoep op te halen. Ik vind het altijd zo’n mooie gezicht in het donker met al die lampje in de straten, heel gezellig!

Vroeger liepen we altijd behoorlijk wat straten, bij mij in het dorp, en dan haalden we van alles binnen. Naast snoep haalden we ook mandarijen, kleine boekjes en zelfs geld op! En dan bij thuiskomst alles sorteren en eventueel ruilen wanneer je iets niet lekker vond.

Veel is er niet veranderd met vroeger, op één ding na: We zitten nu, nog steeds, in een corona pandemie die maar niet wil over gaan.

Of je niet wel of niet gaat lopen, dat is geheel je eigen keuze en daar zal ik ook geen oordeel over hebben. Mocht je het wel gaan doen: Veel Plezier!!!

Alleen zullen we even wat meer moeten opletten (vooral als ouders/volwassenen). Hierbij een aantal tips:

Voor degene die het snoep uitdelen:

  • Deel voorverpakte snoep uit en geen taai taai, pepernoten of losse spekken.
  • Laat kinderen zelf pakken.
  • Wil je het echt geven, was dan eerst even je handen.
  • Houdt een beetje afstand van de kinderen (zet bijvoorbeeld een bak met snoep bij de deur en doe dan een stap achteruit).
  • Bij klachten: ga dan niet aan de deur staan.

Voor de ouders wiens kinderen lopen:

  • Sorteer het snoep, bij thuiskomst, en gooi (hoe zonde het ook is) het niet verpakte snoep/strooigoed weg.
  • Maak de verpakking van het snoep even schoon.
  • Let er op dat je kindje afstand houdt van de volwassenen.

Het is natuurlijk ieder zo zijn eigen keuze of ze deze tips gebruiken maar als we gewoon wat rekening houden met elkaar dan zullen de kinderen een leuk Sint Maarten hebben (en waarschijnlijk heel veel snoep ophalen 🙂 ).

Oja, mocht je, om wat voor reden dan ook, geen snoep willen uitdelen plak dan even een briefje op de deur, zodat de kinderen niet staan te zingen en er wordt niet open gedaan (kleine tip van Simone’s Food Adventure).

Liefs Simone