Restaurant Zeyn, Utrecht

21 Januari 2020/ Geschreven door Simone

Review: Restaurant Zeyn, Utrecht

Na een dagje Vakantiebeurs (lees mijn blog over de Vakantiebeurs) met Pascal zijn we uit eten gegaan bij Restaurant Zeyn in Utrecht (naast het Beatrix Theater). Omdat het al weer een tijdje geleden was dat we ergens naar toe waren zonder kinderen had ik zin om even lekker met z’n tweeën te zijn.

Van tevoren uitzoeken en reserveren

Ik had van te voren uitgezocht welke restaurants er in de buurt van de Jaarbeurs zaten en wat hun menu’s waren. Zeyn kwam als beste uit de bus dus ik had online een reservering gemaakt. Bij het kopje Voedselallergieën had ik netjes aangevinkt: Melk (incl. lactose) en Gluten en bij Andere opmerkingen nogmaals vermeld dat ik geen gluten en lactose mag.

Bij aankomst in het restaurant bleek dat de reservering niet bekend was, huh? Dus wij gaven aan dat we hem gewoon gemaakt hadden via hun site. De reactie: “oja, de site geeft het niet altijd door”. Beetje vaag. Maar ach.. het was rustig dus we konden gewoon een tafel uitkiezen.

Toen de serveerster aan onze tafel kwam om onze bestelling op te nemen heb ik duidelijk uitgelegd dat ik geen gluten en lactose mag hebben omdat ik dan ziek wordt. Ze noteerde het. Ik had de hamburger met patat gekozen en aangegeven dat ze het brood konden vervangen door sla, de kaas weg gelaten kon worden en zonder saus.

Chef’s advies

Ze ging het overleggen met de chef en toen ze terugkwam gaf ze aan dat de chef te kennen had gegeven dat er meel in de hamburger zat en dat hij de kipsaté met patat adviseerde. Oké, prima. Als de chef het adviseert…

Toen mijn gerecht kwam zag ik al snel dat het niet klopte want er zat saté saus op mijn vlees en dat mag ik niet hebben omdat er allergenen in zitten. Ik heb meteen de situatie uitgelegd en gevraagd voor een nieuw gerecht. Inmiddels zat Pascal al te eten…

Toen mijn, nieuwe, bestelling er eindelijk was en ik het vlees wilde aansnijden kwam er een andere serveerster aan onze tafel met de vraag of ons alles goed uitgelegd was over de gluten en lactose. Uh, nee.

Weer fout

Ze gaf te kennen dat de patat in het zelfde frituur gebakken werd als de “normale” kroketten en frikandellen. Hierdoor viel het patat voor mij af! Ik vroeg wat ik als alternatief kon krijgen, iets van gebakken aardappeltjes? Nee, dat kon niet want dat maakten ze niet. “Uh, salade dan?” , vroeg de serveerster. Ja, doe maar want ik moet toch eten (hoe wel ik niet echt gek ben op salades maar toch…)

Omdat bij mij nu toch een beetje de alarmbellen gingen rinkelen vroeg ik naar de kroepoek, dat op mijn bord lag. Volgens de verpakking zitten hier sporen van allergenen in, gaf de serveerster aan…. Pfff, dat viel dus ook af want ik ben super gevoelig voor sporen van…

De salade die ik kreeg was absoluut niet lekker! Uiteindelijk heb ik dus alleen maar een stokje met kipsatévlees gegeten en verder niets…

En nu wil ik naar huis!

Ik was inmiddels helemaal klaar met Zeyn en wilde naar huis! Terwijl ik naar de wc ging heeft Pascal de rekening gevraagd. We kregen onze 2 kopjes thee gratis maar moesten wel gewoon voor mijn gerecht, de volle mep, betalen! Echt belachelijk. Misschien had ik daar wat aan moeten doen maar na een lange, vermoeiende dag wilde ik gewoon naar huis zodat ik thuis wat kon eten.

Eenmaal thuis, 30 minuten later, heb ik nog een glutenvrije pistolet met een glutenvrije frikandel gegeten.

Mijn conclusie:

  • Slechte communicatie onderling in het restaurant.
  • Een chef die mij gewoon eten met allergenen serveert terwijl hij weet dat ik dat niet mag hebben.
  • Een vermelding op de kaart die ze absoluut niet nakomen en, naar mijn mening, niet mogen plaatsen!

Ik kom hier nooit meer terug!

Helaas heeft deze slechte ervaring een deuk gegeven in mijn vertrouwen (die blog: Angst om uit eten te gaan). Gelukkig wist Pascal het ook zo te vertellen dat ik me, in de auto op weg naar huis, realiseerde dat dit een uitzondering is en dat ik me niet uit het veld laat slaan hierdoor!

Lief Simone


Nog meer Food Reviews