27 Augustus 2020/Geschreven door Simone
Recept: Kipburger
We zijn, hier thuis, gek op kip. We zijn, hier thuis, gek op hamburgers. Dus wat is nou lekkerder dan de combinatie kipburger! En dan nog lekker op een glutenvrije bol met sla, tomaat en komkommer… Jammie!
Veel kant-en-klare kipburgers zijn wel glutenvrij maar op een of andere manier vind ik de eigen gemaakte versier toch lekkerder. Hij smaakt voller en rijker. Ondanks dat het eigenlijk een best simpel recept is.
Deze burger is makkelijk te bereiden in een koekenpan, een grillpan maar ook ideaal voor op de BBQ. Ook voor op de vakantie is het een makkelijk gerecht want je hebt weinig nodig en het is snel klaar.
Tip: Je kan de burger gewoon met de hand maken waardoor hij er mooi rustiek uit komt te zien maar je hebt ook van die speciale burger apparaten waardoor je kipburger mooi rond eruit komt te zien.
Kipburger
Aantal: 4 stuks
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 10 – 15 minuten
Ingrediënten:
- 600 gr Gekruide kipgehakt
- 3/4 bos Lente ui
- 1 teentje Knoflook
- 1 scheut Olijfolie
Benodigdheden:
- Mengkom
- Snijmes
- Knoflookpers
- Koekenpan, Grillpan of BBQ
Bereidingswijze:
- Zorg dat je kipgehakt goed ontdooid is.
- Snij je lente ui in smalle ringen.
- Meng het gehakt, de lente ui, de geperste knoflook en olijfolie in een mengkom goed door elkaar.
- Verdeel dit is 4 gelijke delen en maak er dan ronde schijven van.
- Bak ze nu voor 10 tot 15 minuten.
Ik check altijd of ze gaar zijn van binnen. Mocht je het niet vertrouwen, bak ze dan nog iets langer!
Je kunt de burger natuurlijk afmaken met een lekker glutenvrij bolletje, sla, tomaat, komkommer of iets dergelijks maar gewoon los eten kan natuurlijk ook.
Eet smakelijk!
Liefs Simone
Deze recepten zijn ook leuk!
Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen! |