Kids & leren bakken

8 Juni 2020/ Geschreven door Simone

Blog: Kids & leren bakken

Leren bakken is natuurlijk geen must maar wel heel erg leuk om te kunnen! Ik weet nog wel dat ik vroeger een cake maakte, dat vond ik super. En het werd nog leuker toen mijn moeder zei: “Weet je, ik denk dat jij voortaan maar de cakes moet maken want die van jou lukken beter dan die van mij”.

Bakken is iets wat ik nog steeds leuk vind en waarin ik, inmiddels, ook wel aardig wat in kan. Maar, net als koken, vind ik het toch een fijn idee wanneer ik er voor kan zorgen dat mijn meiden net zo lekker kunnen bakken als ze kunnen koken.

De oudste

Elise (2007) heeft dyslexie en dat betekend dat het lezen een stuk moeilijker gaat. Haar is ooit gezegd, door haar leraar uit groep 6/7, dat ze leeskilometers moet maken en hoe ze dat doet dat maakte niet uit. Zijn woorden: “Van mijn part lees je de zijkant van een cakemix”. En dat is ze gaan doen!

Ze kan nu al aardig bakken. Zelf recepten die ze, per abuis verkeerd heeft gelezen en waarvan ik denk dat gaat fout, die weet ze nog goed te maken!

De jonste

Lisanne (2011) heeft ook dyslexie maar vindt het leuker om mee te kijken en te helpen wanneer ik bezig ben. Lekker samen bakken! Zij is ook het meisje die geregeld vraagt of ze mag bakken. Gelukkig heb ik altijd wel een bakmix in de kast staan die ze kan maken.

Steun en beloon hun bakkunsten

Ik denk dat je het vooral niet belangrijk moet vinden dat een taart, cupcake of koekje er super mooi uit ziet maar dat het met liefde en aandacht is gemaakt. Wanneer je hier op let dan wee ik zeker dat je kind super trots zal zijn op zijn of haar baksel!

En wat is er nu mooier dan je kind een vaardigheid te leren waar ze later ook nog wat aan hebben!

Liefs Simone