Harry Potter Experience: Een Magische Reis door de Toverwereld in Engeland

7 April 2021/ Geschreven door Simone

Blog: Harry Potter Experience: Een Magische Reis door de Toverwereld in Engeland

Als je, net als ik, een grote fan bent van de Harry Potter-boeken en films, is er geen betere plek om de magie van deze betoverende wereld te ervaren dan de Harry Potter Experience in Engeland. Gelegen nabij Londen, biedt deze attractie een diepgaande duik in de wereld van tovenaars en heksen. In deze (verjaardags)reisblog neem ik je mee op een magische reis door de Harry Potter Experience.

Verjaardagscadeau

Mijn man weet dat ik vanaf het begin al een hele grote fan ben van Harry Potter! Dus des te leuker toen hij mij, op mijn verjaardag, verraste met een Harry Potter arrangement. Hij had vliegtickets geboekt bij Ryanair, een auto gehuurd bij Hertz en tickets geboekt voor het hele gezin voor de Warner Bros. Studio Tour in Londen om naar de The Making of Harry Potter te gaan!

Locatiebezoek in Londen

Stop 1: St. Pancras Station, hier werd de buiten scenes gefilmd voor de film Harry Potter en de Geheime Kamer. Dit is echt een schitterend station om te zien, zo’n mooie bouwstijl.

Stop 2: King’s Cross Station. Omdat er absoluut geen parkeerplek te vinden was ben ik alleen met de meiden naar binnen gegaan om naar Platform 9 3/4 te gaan. Ik wil als advies mee gegeven dat je daar echt wel de tijd voor moet nemen want je staat toch echt wel behoorlijk lang in de rij voordat je aan de beurt bent om een foto te maken.

Stop 3: Claremont Square (in de wijk Islington) om de locatie te bekijken waar de buitenscenes van Grimboudplein 12. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het er iets anders uit ziet dan in de film maar je herkent het er zeker wel!

Nu zijn er natuurlijk nog veel meer plekken, in Londen, om te gaan bezoeken wanneer je een Potterhead bent maar dan heb je meer dan 1 dag nodig.

Aankomst op Zweinstein

Het avontuur begint al zodra je aankomt op de Warner Bros. Studio Tour London – The Making of Harry Potter, gelegen in Leavesden, Hertfordshire (dit ligt op ongeveer een uurtje rijden vanaf Londen. Naast de auto kan je ook met het openbaar vervoer naar de studio gaan, kijk op de site voor advies wat de beste opties zijn).

Bij aankomst dien je je boekingsbevestiging, die je per mail ontvangen hebt, eerst printen zodat je een fysiek ticket hebt. Heb je al een e-ticket dan is dat niet nodig.

Zo ie zo wist ik niet wat ik moest verwachten maar dat het zo groot en geweldig zou zijn dat zeker niet! Bij aankomst merk je dat de studio tour is op zo’n manier gepland dat het voelt alsof je zojuist de magische wereld van Harry Potter bent binnengestapt.

De Grote Zaal van Zweinstein

Het begint eigenlijk al meteen met een hoogtepunt: een bezoek aan de Grote Zaal van Zweinstein, een van de meest herkenbare en iconische locaties uit de films. Je kunt rondwandelen in deze indrukwekkende set, omringd door de karakteristieke tafels, lichtgevende kroonluchters en kostuums van de leerlingen. Het is net alsof jij een nieuw Zweinstein leerling bent en begint aan je eerste schooljaar!

Daarna vlieg je door op je bezem naar het gedeelte waar je kan “echt” kan vliegen en leert wat Quidditch is. Een kanttekening: het maken van de foto’s is een leuk idee maar het is echt belachelijk duur! En toen we zelf een foto wilde maken sprong er iemand voor… Maar het gaat om het idee dat je gevlogen hebt.

De volgende stop op de tour route is Dark Magic. Alles wat te maken heeft met Snape, Voldemort, de dooddoeners en andere gemene karakters vindt je in dit gedeelte. Maarja, wat is magie wanneer er niet een klein beetje kwaaiigheid in zit, haha. De meiden hebben daar ook leren duelleren met toverstaffen en geleerd hoe ze een patrones moesten oproepen. Het verboden bos is een gedeelte dat echt donker is! En dus ook een beetje eng voor kleine kinderen, maar gelukkig vallen er geen spinnen naar beneden of iets dergelijks.

Wat ik ook heel erg leuk vond om te zien wat Platform 9 3/4. Hier staat de echte trein dien in de film gebruikt is en je kunt er ook doorheen lopen. Het is wel een smalle ruimte en met veel mensen, die allemaal tegelijk de treincoupés willen bekijken kan het een beetje dringen worden. Ook hier kan je, interactief, de treinreis beleven en zelf naar Zweinstein gaan.

Even bijkomen

Bij ieder museum, attractiepark of dierentuin hoort ook een gedeelte waar je kunt rusten en wat kan eten en drinken. Halverwege de tour heb je het Backlot Café. Er is ruimte om aan lange tafels te gaan zitten en je kunt er eten en drinken kopen die je ook in de film voorbij ziet komen zoals de Butterbeer. Gelukkig kan je ook normale dingen kopen. Minpuntje voor mij is dat ze niet echt rekening houden met voedselallergieën en intoleranties, ik kon niet iets gluten- en lactosevrij krijgen. Maar, inmiddels kennen jullie mij, ik had een eigen tas met eten meegenomen.

And the journey continues

Na een moment van rust en bezinning, nouja misschien een beetje overdreven maar mentaal ben je druk bezig met het verwerken van alles dat je zit en dan ben je nog maar op de helft!, Gingen we naar The Backlot, hier vindt je heel veel attributen die gebruikt zijn voor de buiten scenes. Zoals Ligusterlaan 4 waar je naar binnen kan en de schoolbrieven ziet vliegen en de nachtbus waarmee Harry naar Londen gaat in film 3 (en natuurlijk nog veel meer).

De volgende stop is het gedeelte waar je alle magische wezens ziet en de effecten die er bij horen. Mijn favoriet is toch wel Dobby. En wanneer je door je geld heen bent dan ga je toch even naar Grongotts om wat bij te halen! Om het daarna weer uit te geven in Diagon Alley. Alle gekheid op een stokje natuurlijk maar deze gedeeltes van de film zijn ook echt super leuk om te bezoeken.

De laatste ruimtes die je met de tour bezoekt zijn de Art Department en de Model Room. Hier zie je de creatieve kan achter de film en leer je hoer bepaalde gedeeltes tot leven zijn gekomen en waarom het zo gemaakt is. Zweinstein in het groot bezoeken is zeker een mooie afsluiting van een tour die ik absoluut niet snel zal vergeten.

De Magische Winkel

Naast de vele bezienswaardigheden kun je in de Harry Potter Experience ook terecht in de winkel waar je allerlei Harry Potter-gerelateerde souvenirs en magische voorwerpen kunt kopen. Of je nu op zoek bent naar een toverstaf, een Zweinstein-sjaal of een flesje boterbier, hier vind je het allemaal. Neem wel een dikke portemonnee mee want de prijzen liggen behoorlijk hoog.

Een Betoverende Ervaring

De Harry Potter Experience in Engeland is een betoverende reis die de magie van de boeken en films tot leven brengt. Het is een plek waar fans van alle leeftijden zich kunnen onderdompelen in de wereld van toverij en avontuur. Of je nu een Griffoendor, Huffelpuf, Ravenklauw of Zwadderich bent, deze ervaring zal je hart verwarmen en je verwonderen over de kracht van verbeelding. Dus, pak je toverstaf en laat je betoveren door de Harry Potter Experience in Engeland. Het is een reis die je voor altijd bij zal blijven en die je keer op keer wilt herbeleven.

Best Birthday Gift Ever!

Liefs Simone