Halloween Bucketlist: Salem, Massachusetts

31 Oktober 2022/ Geschreven door Simone

Halloween Bucketlist: Salem, Massachusetts

Halloween. 31 Oktober. Een feestdag die zeer populair is in Amerika en ook echt extreem uitgebreid gevierd wordt.

Ik kan me nog wel herinneren dat wanneer wij, in August of September, in Amerika waren je doodgegooid werd met Halloween decoraties. Van klein naar groot van schattig tot extreem angst aanjagend. En ik kan me ook nog herinneren dat ik dan compleet overboard ging met het kopen van spullen want hier, in Nederland (of Europa), was dat nog niet zo’n ding.

Maar nu zie ik dat we ook hier steeds meer “in de ban raken” van Halloween en dat de commercie en evenementen business er aardig op inspeelt.

Maar waar draait Halloween om bij mij? Lekker griezelen en elkaar toch wel een klein beetje laten schrikken. Wat dacht je van zombies, spoken, skeletten, spinnen, pompoenen en heksen? Vooral deze laatse zijn interessant.

De stad van de heksen

Er is een plaats in Amerika die bekend is om zijn hekserij en alles wat daar om heen draaide. Een stad die er, tot op de dag van vandaag, nog steeds van “profiteerd”: Salem, Massachusetts.

En daarom staat deze stad in mij Halloween Bucketlist!

Even wat geschiedenis

De eerste, Engelse, kolonisten arriveerden in 1626 in en stichte de stad die wij tegenwoordig kennen als Salem. De eerste 60 jaar was een tijd van opbouw. Veel gebouwen en huizen kwamen stot stand: Fort Pickering, Salem Custom House,Pickering House en House of the Seven Gables (om er maar een paar te noemen). Hoewel dit natuurlijk allemaal geschiedkundige gebeurtenissen waren staat Salem, in de boeken, bekend vanwege de heksenprocessen die in 1692 van start gingen.

Hoewel de processen in 1692 begonnen is er eigenlijk al in 1688 onrust onder de bevolking van Salem. Het heksenproces heeft van begin 1692 tot ruim in 1693 plaats gevonden, er zijn ruim 200 honderd mensen beschuldigs van hekserij en uiteindelijk zijn er 20 mensen omgekomen (19 door executie en 1 door verdrukking).

Heksentoerisme

Het toerisme bloeit flink op dit stukje, verschrikkelijke, geschiedenis. Voor de slachtoffers van het heksenproces is nu een gedenkteken te vinden bij Proctor’s Legde, de oorspronkelijk plek waar de veroordeelde werden opgehangen.

Nog andere bezienswaardigheden die met dit thema te maken hebben:

  • Salem Witch Village
  • Salem Wax Museum
  • Salem Witch Museum
  • Witch House
  • Diverse, begeleide, wandeltochten.

Of ze nu allemaal geschiedkundig correct zijn en boeiend om te doen, dat is voor mij nog een vraag waar ik je geen antwoord op kan geven.

Maar ik denk dat als je toch in de buurt bent, tijdens je vakantie, het zeker een boeiende stad kan zijn om te bezoeken!

Liefs Simone