Fastpass Disneyland Parijs (Frankrijk)

Review: Fastpass Disneyland Parijs (Frankrijk)

Hoe informatief deze blog ook is, helaas is hij niet meer up-to-date omdat Disneyland Parijs een nieuw systeem: Disney Premier Access Service. Lees hierover in mijn nieuwe blog!

Als je naar Disneyland Parijs gaat dan wil je natuurlijk in zoveel mogelijk attracties in de, al dan niet korte, tijd die je hebt. Logisch, dat wil ik ook!

Ik ben al diverse keren in een Disneypark geweest met mijn gezin, of het nu Europa of Amerika is. Wat mij altijd opvalt is dat de wachttijden aardig kunnen oplopen.

Afgelopen kerstvakantie waren we in Disneyland Parijs. Nu hoor ik je denken: “Tuurlijk, een vakantieperiode, dan is het altijd druk!” En ja, daar heb je gelijk in maar met schoolgaande kinderen kan je gewoon niet anders als je iets langer dan het weekend wilt gaan.

Wij hadden voor 3 dagen toegang tot beide parken (Magic Kingdom en Studios). Ook hadden wij, van te voren, de Disney app gedownload (playstore) zodat we de wachttijden een beetje in de gaten konden houden.

Wat ons verbaasde was dat de wachttijden eigenlijk meteen al snel de hoogte in gaan! Halverwege de ochtend kon Ratatouille al een wachttijd van 120 minuten hebben!

Ik weet niet hoe jullie hier over denken maar ik ga echt niet 2 uur lang in een rij staan wachten voor een rit van een paar minuten!

Verschillende soorten Fastpasses

Om dit een beetje te beperken heb je gelukkig de Fastpass. Dit is een pas waarmee je de wachttijd kan verkorten. Vroeger was er alleen de pas die je in het park, bij de attractie zelf, kon halen maar nu heb je ook diverse varianten die je van te voren kan aanschaffen.

Even voor de duidelijkheid: die Fastpasses die je in het park, bij de attractie, haalt zijn GRATIS maar hebben wel beperkingen:

  • Je kan maar 1 pas per keer per persoon halen
  • Een nieuwe pas kan je pas weer kopen wanneer de oude gebruikt is (of 2 uur na het halen van de vorige pas)
  • Je kan maar eenmalig een pas halen voor een attractie, meerdere keren dezelfde attractie op dezelfde dag doen gaat dus niet

Tegenwoordig heb je ook Fastpasses die je van te voren kunt aanschaffen: de Super Fastpass en de Ultimate Fastpass. Bij de Super Fastpass kan je nog steeds maar eenmalig in een attractie (en niet in Big Thunder Mountain, Star Tours of Indiana Jones) maar je hebt snel toegang en je hoeft niet op een specifieke tijd terug komen (wat wel zo is bij de gratis fastpass).

Dan heb je nog de Ultimate Fastpass: bij de goedkope variant mag je eenmalig in alle attracties en bij de dure variant mag je onbeperkt in alle Fastpass attractie.

Maar vergeet niet dat je hiervoor moet betalen. Ten tijde van schrijven varieerde de prijzen van € 30,- tot € 150,- per persoon per dag (afhankelijk van hoog- of laagseizoen).

Omdat wij dat prijzig vinden hadden wij ze niet bij de reservering aangeschaft. Maar dan bestaat er nog zoiets als geluk!

Echt geluk hebben bestaat nog

Op een van onze dagen liepen wij richting de ingang van het park toen er een Frans gezin naar ons toe kwam en vroeg of wij misschien interesse zouden hebben in 4 Fastpasses. Zij gingen namelijk naar huis en hadden ze dus niet meer nodig maar ze waren nog wel de hele dag geldig. Snel zeiden ook nog dat ze GRATIS waren. Een beetje verbouwereerd namen we deze kaarten aan en bedankten we onze onbekende Franse vrienden en liepen we verder.

Een paar meter verder stopten we om toch even goed naar de kaarten te kijken en het bleken dus Ultimate Fastpasses te zijn, en nog onbeperkt ook! Wij waren in shock, haha. We hebben ons plan voor die dag omgegooid en zijn alle Fastpass attractie gaan doen die dag. En ik moet zeggen het scheelt echt veel tijd!

Maar zouden wij, nadat we de voordelen meegemaakt hadden, ze de volgende aanschaffen? Ik weet het nog niet….

Liefs Simone


Nog meer Travel Blogs