Eggs on Sandwich

30 November 2020/ Geschreven door Simone

Recept: Eggs on Sandwich

Ik ben gek op brood! Vanaf jongst af aan eigenlijk al en toen ik ging werken ging er aardig wat bammetjes mee naar kantoor. Maar toe ik een glutenintolerantie kreeg verdween het zorgeloos, lekker, bammetjes eten. Ik moest en hele omslag gaan maken.

Glutenvrij brood is toch anders dan “normaal” brood. Het smaakt anders, het is sneller droog en een stuk duurder. Inmiddels heb ik mij volledig aangepast in de glutenvrije brood wereld en kan ik nu ook weer genieten van mijn bammetjes!

Dus daarom wil ik jullie graag meenemen in mijn broodwereld en laat ik jullie zien wat ik graag op mijn bammetje doe en beter nog, wat voor soort brood ik eet. Hieronder vindt je een recept dat ik heerlijk vind en ook zo makkelijk aan te passen is aan je eigen smaak.

Tip: Je kan er, eventueel, nog wat peper in doen. Om het een beetje meer scherpte te geven.


Eggs on Sandwich

Aantal: 2 boterhammen

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 5 minuten

Ingrediënten:

 • 3 Eieren
 • 3 Kastanje champignons
 • 2 Boterhammen (bijvb. Pain Campagnard van Schär)
 • 1/3 Rode paprika
 • 1 el Bieslook
 • snufje Zout
 • beetje Boter of olie

Benodigdheden:

 • Snijplank
 • Keukenmesje
 • Grote beker of bakje
 • Houten spatel
 • Vork
 • Mes
 • Koekenpan (doorsnee 20 cm)

Bereidingswijze:

 1. Kluts je eieren in een grote beker of een bakje.
 2. Snij de champignons en smalle stukje en doe het bij de geklutste eieren.
 3. Snij de paprika n kleine stukjes en voeg deze ook bij de geklutste eieren.
 4. Nu nog een eetlepel bieslook en roer het dan goed door elkaar.
 5. Doe wat boter of olie in een koekenpan en verwarm deze.
 6. Giet de beker leeg boven de koekenpan en laat je ei bakken voor een paar minuten op een middel hoog vuur.
 7. Draai je omelet om wanneer je ziet dat de bovenkant aardig droog begint te worden. Bak nu de andere kan nog voor een minuutje en klaar is je omelet.
 8. Smeer een lekkere laag boter op je boterhammen en leg, daar bovenop, je omelet.

Eet smakelijk!

Liefs Simone

Deze recepten zijn ook leuk!

Vondt je dit recept leuk? Dan vind ik het natuurlijk super leuk wanneer je hem deelt met anderen!