Van Blanckendaell Park: Een Dag vol Dieren en Avontuur

4 April 2018/ Geschreven door Simone

Van Blanckendaell Park: Een Dag vol Dieren en Avontuur

Voor de verjaardag van mijn vader zijn we naar Dierenpark Blanckendaell in Tuitjenhorn gegaan. Dit omdat hij er zelf al diverse keren is geweest en het echt heel erg leuk vindt!

Wij waren die dag lekker vroeg aanwezig (heb je nog een parkeerplaats want er zijn er niet zoveel) en konden daardoor rustig door het park heen lopen.

Veel dieren

Wat mij verbaasd is hoe ruim het opgezet is en hoeveel verschillende soorten dieren ze eigenlijk hebben!

Meteen bij binnenkomst zie je allerlei leuke apen en mooie vogels allemaal in ruime hokken. Omdat wij het leuk vinden om foto’s te maken wilde we dat natuurlijk hier ook  doen. Maar probeer maar eens foto’s te maken van apen die niet stil zitten, haha. Maar de aanhouder wint! Het is ons toch gelukt.

Naast uilen, alpaca’s, capibara’s, rendieren, wallaby’s, Amerikaanse zeearends, longhorn’s, pony’s (en nog veel meer natuurlijk) hebben ze nu ook 2 giraffen en diverse zebra’s! Dit is iets wat je niet zo snel verwacht in een minder grote dierenpark.

Ook met de kleinste onder ons wordt rekening gehouden want er zijn 2 speeltuintjes waar bij ze zich lekker kunnen uitleven.

Restaurant met terras

Tevens is er een restaurant waar je een redelijk grote keuze hebben aan eten en drinken. Helaas is er nog niet echt een menu aanwezig voor mensen met een voedselallergie- of intolerantie (gelukkig doen ze niet moeilijk wanneer je met je eigen allergiervrij eten aan komt zetten).

Hopelijk gaan ze, in de toekomst, hier nog op inspelen zodat je ook zonder je eigen tas met eten daar op het terras of in het restaurant kan genieten van iets lekkers.

Het is een park waar je wel een paar uur door kan brengen en veel te zien krijgt. En ze blijven uitbreiden!

Wij hebben in ieder geval genoten!

Tip: Er is niet super veel parkeer gelegenheid bij het park dus het is een aanrader om niet al te laat daar aan te komen!

Liefs Simone


Nog meer Travel Blogs