Davy Crocket Lodge – Disneyland Parijs

14 Januari 2020/ Geschreven door Simone Paardekooper

Review: Davy Crocket Ranch

Wij zijn groot Disney fan en gaan graag naar de parken. Hierdoor hebben wij de afgelopen 15 jaar al diverse keren Disneyland California bezocht en ook Walt Disney World Orlando.

Maar omdat deze parken wat verder weg liggen is Disneyland Parijs een wat makkelijkere optie om te doen. En omdat het al weer 5 jaar gelden was dat we er waren met de meiden werd het wel weer eens tijd!

Afgelopen kerstvakantie was het weer zo ver! We gingen naar Disney toe!

Omdat we het makkelijk vinden om met de de auto te gaan (wat meer vrijheid) was ook dit keer ons kleine autootje weer vol gepakt gluten- en lactoservij eten, warme kleding (want het is winter), kinderen en hond.

Ja, onze Sophie (pup van 1,5 jaar en een mix tussen een Labrador en Friese Stabij) ging ook weer mee!

Disney accommodatie

En daarom was Davy Crocket Lodge de beste optie: dicht bij het park, in Disney sfeer en je kan je hond meenemen (zie blog: Je trouwe viervoeter en Disneyland Parijs)

Qua afstand rijden vindt ik het op zich nog wel mee vallen. Het duurt, vanaf onze woonplaats, ongeveer 6 uur. Nu hebben we natuurlijk diverse stops gemaakt (hond uitlaten, sanitaire stops, winkelen) dus uiteindelijk deden wij er 7,5 uur over.

Omdat op de reservering stond dat de aankomsttijd 16:00 uur is en op de site staat fat het 15:00 uur is was 15:30 aankomen een mooie tijd!

Ondanks de drukte bij de receptie werd ik snel geholpen. Wat ik leuk vond is dat onze oudtse meteen betrokken werd bij het proces. Zij werd verantwoordelijk voor de lichtschakelaar die op een speciale manier aan ging met de sleutel. Omdat er een hond mee was moest ik het haar paspoort overleggen en een formulier invullen waar ik de verantwoordelijkheid voor haar nam. We konden daarna meeteen naar ons huisje.

Pioneer Tribe Blokhut

We hadden een 6-persoons Pioneer Tribe Blokhut voor 4 dagen/3nachten met 3 dagen toegang tot de parken. Verwacht geen grote luxe maar voor de tijd dat je er bent is het prima! Je hebt 2 badkamers/wc’s, een 2-persoonskamer en een kamer met 3 bedden en een extra uitschuifbaar bed, de keuken was klein maar functioneel en het zitgedeelte was ok.

Simone's Food Adventure
Simone's Food AdventureSimone's Food AdventureSimone's Food Adventure

Als ik echt kritsch kijk (en ja met mijn verleden als reisburomedewerker waarbij je diverse accomodaties ter wereld bezoekt doe ik dat), dan moet ik wel zeggen dat ons, 2-persoonsbed, echt heel hard was en de bank zat niet echt super. Maar voor die dagen was het ruimschoots voldoende!

De blohutten staan vrij en met hun eigen terras waar je, voor mijn gevoel, met mooi weer heerlijk kunt bbq-en. Omdat de hutten in een soort loops staan en het allemaal eenrichtings verkeer is heb je niet dat er constant auto’s heen en weer rijden langs je hut. De omgeveing is in de natuur wat heerlijk is en met een hond echt ideaal. Verder heeft het terrein en zwembad, een grote winkel en een restaurant die op bepaalde tijden open is, voor de kleintjes is er een speeltuin (die in de winter gesloten is) en een afhaal punt voor je ontbijt (als je dat bijgeboekt hebt).

Simone's Food AdventureSimone's Food AdventureSimone's Food Adventure

Afstand tot het park

Er wordt aangegeven dat de afstand naar het park ongeveer 15 minuten rijden is maar wij waren er idere keer met 10 minuten. Houdt wel rekekening met het feit dat je nog van de parkeerplaats naar de ingan moet lopen!

Als wij, in de toekomst weer naar Disneyland Parijs gaan (en ja dat gebeurt echt wel!) dat zou ik zeker weer naar Davy Crocket Lodge gaan!

Liefs Simone