Citytrip Barcelona, Spanje

18 December 2020/ Geschreven door Simone

Blog: Citytrip Barcelona, Spanje

Vroeger stond Barcelona, bij mij, bekend om twee dingen: voetbal en aparte architectuur. Nu ik Barcelona bezocht heb, weet ik dat het meer te bieden heeft dan dat. Het is een citytrip bestemming waarbij je meerdere dingen in een hebt. Je hebt een schitterende stad met veel geschiedenis, mooie architectuur, heerlijke tapas restaurantjes maar wist je dat je vanaf het centrum met 5 munten op het strand staat? Barcelona is dus een echte stedenstrandvakantie!

Eeuwig in de steigers

Barcelona ademt Gaudí. En een van zijn werken is natuurlijk de, onvoltooide, Sagrada Família. Dit bouwwerk heeft veel pech en tegenslagen gekend in het verleden en is daarom tot op heden nog steeds niet voltooid. Hoewel men denkt dat het in 2026 af zal zien, heb ik daar mijn twijfels over.

Maar ondanks dat het continu in de steigers staat is dit bouwwerk toch absoluut een aanrader, nee zelfs een must, wanneer je Barcelona bezoekt.

Ik moet zeggen dat, ondanks alles, het bij mij een echt indruk heeft achtergelaten. De stijl van bouwen, de geschiedenis die het met zich mee brengt en de grootte, ik heb nog geen basiliek gezien die zo indrukwekkend is.

Park Güell

Nog een toeristische trekpleister is Park Güell. Ook deze bezienswaardigheid heeft een hoog Gaudí gehalte. Het park bevindt zich in La Salut, in de wijk Gràci (op Carmel Hill) en bestaat uit verschillende tuinen en mooie, zoals ik ze noem, kunstwerken.

Mijn favorieten zijn toch salamander (el drac) en de hele lange bank in de vorm van een slang. Deze zijn zo mooi versierd! Verder is het uitzicht, dat je hebt over de stad, adembenemend.

De beste manier, om naar het park te gaan, is met de bus. De normale stads bus of de hop on hop off bus stoppen allebei bij het park. Hoewel het een openbaar park is zal je voor sommige delen moeten betalen (o.a. het terras met de salamander en de slangenbank).

Flaneren

La Rambla is een lange wandel straat waar men gezien wil worden (en ook naar mensen wil kijken, haha). Waar je ook lekker een terrasje kan pakken om de voorbijgaande toeristen te bekijken.

Het scheidt de wijken Barri Gòtic (gotische wijk) en de El Raval (historische wijk). Je kan ook van Plaça de Catalunya, via La Rambla naar de oude haven lopen. En onderweg kom je ook nog lang het standbeeld van Christopher Columbus.

Een noot van waarschuwing: hoewel het een mooie straat is om te wandelen en de toerist uit te hangen, je moet zeker goed op je spullen letten want deze straat staat er bekend om dat er zakkenrollers actief kunnen zijn.

Voetbal

Om heel eerlijk te zijn heb ik nu niet zoveel meer met voetbal (sorry pap!), maar dit is wel anders geweest. Ik ben opgegroeid met voetbal. Of het nu wel of niet je ding is. Een bezoek aan het stadion van FC Barcelona (Camp Nou) is echt leuk om te doen. Een museum bezoek is en aanrader. Vooral leuk om te zien wat de Nederlandse inbreng was.

Maar wil je het goed doen dat moet je natuurlijk een wedstrijd meemaken, zoals ik. Wauw, wat een beleving! Wat een sfeer! Wat gaaf! Ik heb geen idee meer wie de tegenstander was of wat de uitslag was maar de sfeer die er heerste vergeet ik echt niet.

Je kan via een reisbureau, in Nederland, kaartjes kopen. Je kan op de site van de club zelf kaarten aanschaffen maar zorg dat je dat wel op tijd doet. Ik raad je af om het, ter plaatse, te proberen.

Hop on Hop off bus

De beste manier om Barcelona te ontdekken is met de hop on hop off bus. Deze bussen rijden in 2 rondes door Barcelona heen langs alle grote bezienswaardigheden.

De blauwe route heeft meer dan 10 stops. Wil je een bezienswaardigheid zien dan ga je uit de bus, ben je klaar dan stop je weer op de bus. Ideaal!

Deze route bevat onder andere:

 • Plaça Catalunya 
 • Casa Batlló 
 • Passeig de Gracia 
 • Sagrada Familia 
 • Park Guëll 
 • Tranvía Blau 
 • Camp Nou Stadium 

De rode route de grootste bus route en heeft meer dan 20 stops! Deze bevatten onder andere:

 • Barrio Gótico 
 • Port Olimpíc 
 • Port Vell 
 • Montjuic
 • Poble Espanyol 

Ook al zou je op de bus blijven zitten, je moet er echt wel een paar uur voor uit trekken. Ga je bus uit dan heb je natuurlijk nog meer tijd nodig. Maar het is de ideale manier om alle grote bezienswaardigheden te zien. Hierdoor heb ik heel veel van Barcelona moge zien.

Tip: Kijk even op de site van de hop on hop off bus voor leuke acties. Soms kan je ook pakketten boeken waarbij entree van bezienswaardigheden in de prijs inbegrepen zijn.

Strand

Mocht je nou een dagje niets willen doen, en het is heerlijk weer, ga dan een dag je naar het strand. Dat kan namelijk ook in Barcelona!

Barcelona heeft 7 stranden die tezamen bijna 5 km lang zijn. Volgens mij zal er vast wel een plekje te vinden zijn waar je je handdoek kan neerleggen (of een bedje huren).

Zelf heb ik gewoon een lekkere wandeling gemaakt langs het strand, maar dat is ook echt het genieten waard.

Nog meer

Barcelona heeft nog veel meer te bieden dan waar ik je, zojuist, over verteld heb! Ik ben van mening dat je echt wel minstens 4 á 5 dagen daar makkelijk kan vertoeven.

Veel reisplezier!

Liefs Simone