Autovakanties met een voedselallergie of -intolerantie

21 November 2018/ Geschreven door Simone

Blog: Autovakanties met een voedselallergie of -intolerantie.

Op vakantie gaan met een voedseluitdaging is altijd lastig of je nu met de auto weggaat of gaat vliegen.

Het voordeel van een autovakantie is toch wel dat je meer kan meenemen en dat je minder afhankelijk bent van invoerregels van het vakantieland.

Onze vakanties kunnen heel verschillend zijn en ook het gehele jaar door kunnen we er even lekker tussen uit gaan! Maar onze zomervakanties zijn toch meestal wel autovakanties, dit omdat we een hond hebben en we die niet weken elders willen onderbrengen maar ook omdat we het fijn vinden om met onze VW bus weg te gaan.

Zoals ik al eerder aangaf is, het met de bus weggaan, makkelijker want dan kan ik m’n broodbakmachine meenemen en genoeg zakken broodmix. Het klinkt misschien overdreven omdat allemaal mee te nemen maar het glutenvrije brood wat ik nu heb wordt goed geaccepteerd door mijn lichaam en van het kant-en-klare brood krijg ik, na een paar dagen, toch last.

Vaste prik

Inmiddels zijn wij al jaren vast vakantiegangers bij camping Domaine de la Breche in de Loire. Hierdoor kennen we de omgeving ook goed en weten we ook precies welke winkel wat, aan gluten- en lactosevrije producten, te koop heeft.

Het is dus al wat relaxter dan de 1e keer. Maar toch zorg ik altijd dat ik de basis producten vanuit Nederland meeneem, in ieder geval voor de eerste paar dagen. Dit scheelt ons, meteen bij aankomst, boodschappen doen. 

Wat wel en wat niet

Repen daar in tegen neem ik echt voor de hele vakantie mee! Waarom? Simpel omdat ze in Frankrijk dat niet kennen. Ze hebben veel koekjes maar gezonde repen en crackers zijn daar bijn niet te verkrijgen. Jammer…

Uit eten blijft een dingetje, maar ik vind het eigenlijk ook gewoon heerlijk om bij mijn tent te koken en het lekker in de buitenlucht op te eten. Voor mijn gevoel mis ik niets! Ik geniet van mijn vakantie met volle teugen!

Heb ik nog tips? Tuurlijk!

Tip: kijk of je, voor vertrek, online winkels kan vinden, in je vakantie omgeving, waar ze producten verkopen die voor jou geschikt zijn.

Tip: zijn er producten waar je niet zonder kunt? neem ze gewoon mee! In het buitenland hebben ze toch andere producten dan die je gewent bent.

Tip: neem een woordenboek mee (of zorg dat je een vertaal app op je mobiel hebt) zodat je, in de winkel, kunt kijken wat de ingrediënten van een product zijn.

Tip: Zorg dat je je een medisch paspoort en/of verklaring van je arts of diëtist bij je hebt.

Tip: vergeet niet voldoende medicijnen mee te nemen (als je die gebruikt).

Maar wat het aller belangrijkste is: Geniet van je vakantie!!!

Liefs Simone


Nog meer Travel Blogs