Simone’s verhaal

20 September 2018/ Geschreven door Simone

My Story

Laat ik mezelf even voorstellen: Mijn naam is Simone (1979), getrouwd met een schat van een man en mijn steun en toeverlaat: Pascal (1978). Samen hebben wij 2 dochter: Elise (2007) en Lisanne (2011). Samen met onze jongste dochter ben ik te “trotse” eigenaar van een glutenintolerantie en een lactoseintolerantie.

“wij hebben geen voedselprobleem maar een voedseluitdaging”

Ik heb vroeger nooit stil hoeven bij eten. Ik at wat ik wilde eten en was vooral een lekkerbek! Nooit heb ik er aan gedacht dat voedsel voor mij, in de toekomst, een issue zou gaan worden. Hoewel ik wel heel vaak last van mijn darmen had, werd er vroeger nooit de conclusie getrokken dat het door het eten zou komen.

Studeren en werken met klachten

Ondanks dat ik vaak klachten had ben ik gewoon naar school geweest, heb ik mijn studie’s netjes afgerond en ben ik begonnen met werken op het reisbureau van Holland Internation (nu TUI). Reizen is mij met de paplepel ingegoten omdat mijn vader ook in de reisindustrie werkte. Ik wist niet beter.

Het werk was heel leuk en gevarieerd. Maar het gebeurde ook wel dat ik, door de drukte, veel later at dan de bedoeling. Dat resulteerde bij mij meestal in darmklachten of misselijkheid.

Studiereizen hoorde, als bonus, ook bij mijn werk. Lekker naar het buitenland om daar accommodaties en excursies te gaan bezichtigen zodat we ze weer beter konden verkopen. Hierdoor was ik wel vaak onderweg en at ik (weer) onregelmatig. En ook hier resulteerde dat weer in darmklachten. Maar nog steeds kon mijn huisarts iets vinden wat de oorzaak hier van kon zijn. Ik moest maar gewoon accepteren dat dit zo was…

Het wordt een mentale kwestie

Je gaat toch dan vaak denken: “ojee, als ik nu maar geen last krijg wanneer ik daar en daar ben”, “stel je voor dat er geen wc in de buurt is”. Dat is natuurlijk niet leuk. Hierdoor begon ik het toch minder fijn te vinden om weg te gaan. Altijd ging er een lading aan  medicijnen mee, een warme kruik en zocht ik van te voren goed uit waar een wc was. Inmiddels had ik Pascal ontmoet en die was  net zo gek op reizen als ik.

Ook nog leuk nieuws

Naast het feit dat ik met lichamelijke klachten liep en ook dat het werk steeds stressvoller werd was er ook nog leuk nieuws: we waren inmiddels de trotse ouders geworden van een dochter, Elise! Echt geweldig om zo’n lief hummeltje te hebben en we genoten van alles. We bleven reizen en Elise paste zich daar heel makkelijk op aan.

Maar na de zwangerschap werden mijn klachten er niet beter op, ze werden zelf erger. Nog steeds kon men niets vinden en modderde ik gewoon door. Inmiddels had ik overplaatsing gevraagd zodat ik dichter bij huis kon werken. Helaas werd mijn werk er minder leuk op en heb ik uiteindelijk gekozen om te stoppen met werken.

“Alles gebeurt met een reden”

Opnieuw studeren

Omdat ik nieuwsgierig van aard ben en toch wilde weten wat er nu met me aan de hand was ben ik gaan studeren. Ik heb een opleiding als Vodeinsdeskundige gevolgd en met super goede cijfers afgerond!

Kan het nog erger? Ja dus!

Na mijn 2e zwangerschap, waarbij we de trotse ouders van een 2e dochter, werden mijn klachten nog erger! Op een gegeven moment opperde Pascal dat het zo niet verder kon en dat ik toch weer naar mijn huisarts moest gaan en nu geen nee als antwoord te accepteren.

Mijn zijn steun en hulp ben ik een lang medisch traject ingegaan. Ik ben uiteindelijk bij een orthomoleculair dietist terrecht gekomen en die heeft mij op alles getest en wat bleek: ik had een gluten- en lactose intolerantie! De waardes waren alleen niet hoog genoeg om in de medische wereld als allergie erkned te worden.

Wat was ik blij! Niet dat ik wat had maar dat ik wist wat het was. Door mijn eetpatroon aan te passen begon ik te merken dat mijn klachten mindere werden en ook met de steun van Pascal ben ik inmiddels weer de reislustige vrouw geworden die ik was.

Ik ga niet zeggen dat ik nooit meer ergens last van heb! Nee, dan zou ik liegen. Tuurlijk zijn er dagen dat het niet gaat maar die zijn veel minder dan vroeger (toen lag ik dagelijks met een warme kruik op de bank, haha).

Nog meer kennis op doen

Op zich had ik al veel geleerd tijdens mijn studie Voedingsdeskundige. Maar je kan altijd nog meer kennis op doen!

“Knowledge is wisdom”

Daarom had ik besloten om een vervolgopleiding te gaan starten: Gewichtsconsulent. Hierdoor kreeg ik nog meer kennis over voeding en wat het doet met het menselijk lichaam.

Ik ben niet meer de enige.

Onze jongste dochter blijkt ook een gluten- en lactose intolerantie te hebben Hierdoor ben ik me nog meer gaan verdiepen in voeding. Ik ben inmiddels thuis in het gluten en lactoseintolerantie/allergie wereldje en heb het ook een beetje mijn missie gemaakt om gerechten te bedenken die lekker zijn maar toch vrij van…

Kindervoeding

Nu onze jongste ook dezelfde intoleranties heeft als ik leek het mij toch wel verstandig om me te gaan verdiepen in kindervoeding want daar zit toch wel een groot verschil in met de voeding voor een volwassene.

Ik heb zoveel geleerd tijdens deze opleiding! Er ging een wereld voor me open.

Maar waarom een foodblog?

En dan is nu nog de vraag: waarom een foodblog? Voor mij een hele logische stap! Ik merkte, dat waneer je producten in de winkel wil kopen, je toch heel vaak stuit op het probleem dat je het niet mag eten. En dat wat je wel mag hebben niet altijd even lekker is. Tevens was het toch wel lastig voor onze dochter, wanneer er op school feesten werden georganisserd waarbij er eten was. De kennis en financiën ontbraken om haar daar te helpen. Hierdoor was ik altijd in de weer om apart brood voor haar te regelen, pepernoten te bakken voor het Sinterklaasfesst en ga zo maar door. Omdat ik weet dat ik absoluut niet de enige ben die met deze uitdagingen kampt. Wil ik mensen helpen door te laten zien dat ondanks dat je niet alles kan en mag eten dat je toch niets hoeft te missen en kan genieten van je maaltijd!

Inmiddels kan ik wel zeggen dat deze blog de ideale combinatie is geworden tussen mijn 2 passies.

Ik neem jullie graag mee op mijn reis over de wereld met een voedseluitdaging!

Traveling the world of gluten- and lactosefree food

Liefs Simone

Voedingsdeskundige, Gewichtconsulent en Kindergewichtconsulent